2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

PONIEDZIAŁEK

18.10

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z pomidorami, ogórek kiszony, herbata z cytryną (1,2,6)

Przegryzka o godz. 10: Marchew, jabłko

I danie: Zupa ogórkowa z koperkiem

II danie: Pierogi z serem polane masełkiem, sok mango-cytryna (1,2,3,6,7)

Wafle ryżowe z musem truskawkowym, mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2)
WTOREK

19.10

Pieczywo mieszane z masłem, parówka wieprzowa, ketchup, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10: Melon, rzodkiewka

Ziemniaki puree, medaliony, surówka z białej kapusty z marchewką, porą, kukurydzą i z zieloną pietruszką, woda z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7) Ciasteczko zbożowe, soczek w kartoniku, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

20.10

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek biały, kiełki, rzodkiewka, herbata owocowa (1,2,6,7,8)

Przegryzka o godz. 10:

Ogórek zielony, śliwka, rodzynki

 

 

I danie: Zupa żurek

II danie: Kasza bulgur, gulasz z karkówki, mieszanka warzyw gotowanych – brokuł, kalafior, marchewka, kompot truskawkowo-wiśniowy (1,2,6,7)

Budyń czekoladowy z wiśnią, ciasteczka bez cukru, mleko/woda (1,2,8)
CZWARTEK

21.10

Bułki pszenne z masłem, polędwica sopocka, sałata masłowa, pomidor, kakao/herbata (1,2,6,7,8)

Przegryzka godz.10: Kiwi, musli z suszonymi owocami

I danie: Barszcz z buraków zabielany z makaronem

II danie: Ryż, kolorowy kociołek – indyk, kolorowa papryka, fasolka czerwona, kukurydza, sok rabarbarowo-cytrynowy (1,2,3,6,7)

Koktajl owocowy (mango, ananas, brzoskwinia), ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

22.10

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony/kiszony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6)

Przegryzka o godz.10: Gruszka, marchew

I danie: Zupa toskańska z ryżem i z zieloną pietruszką

II danie: Makaron, sos pomidorowy z warzywami, paluszki rybne, sok pomarańczowy (1,2,4,6,7)

Twarożek homogenizowany owocowy, chrupki bananowe, mleko/woda (1,2)