ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
23.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, rzodkiewka, herbata z imbirem i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Kalarepa, jabłko |
Ziemniaki puree, nuggetsy, sałatka z ogórka kiszonego z papryką i z szczypiorkiem / woda (1,2,3,6,7) | Kisiel z jabłkami, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
24.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z cytryną (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Marchewka, melon |
Ziemniaki puree, kotlet schabowy, gotowana marchewka z groszkiem / kompot truskawka-wiśnia (1,2,3,6,7)
|
Truskawki, chrupki bananowe, mleko/woda (1,2)
|
ŚRODA
25.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka dziadkowa, pomidor, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, gruszka |
I danie: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i z zieloną pietruszką
II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7) |
Mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2) |
CZWARTEK
26.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, ser Almette, papryka, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, banan |
Ziemniaki puree, gyros drobiowy, mizeria z koperkiem / sok malinowo – cytrynowy z miętą (1,2,3,6,7) | Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2) |
PIĄTEK
27.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z szczypiorkiem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, pomarańcze |
Kluski ziemniaczane z przysmażaną kiełbaską, gotowana młoda kwaszona kapusta / sok jabłkowy (1,2,3,6,7) | Baton owsiany, mleko/woda (1,2) |