2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

20.03

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko

I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie: Ryż, jabłka prażone ze śmietaną / woda (1,2,3,6,7)

Baton owsiany z czereśnią, mus banan-jabłko, mleko/woda (1,2)
WTOREK

21.03

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wiejski, ogórek kiszony, kawa z mlekiem / herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, gruszka

Ziemniaki puree, kotlet mielony, gotowane warzywa – brokuł, kalafior, marchewka / kompot wiśnia-truskawka  (1,2,3,6,7)

 

Kaszka manna z malinami, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

22.03

Kanapki (chleb pszenno-żytni i ziarnisty), szynka drobiowa, jajko gotowane, pomidor, herbata owocowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Rzodkiewka, melon

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem

II danie: Kasza jęczmienna, schab duszony z papryką czerwoną i z pieczarkami / woda (1,2,3,6,7)

Jogurt homogenizowany owocowy, banan, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

23.03

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, rzodkiewka, herbata ziołowa (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka godz.10: Pomidorki koktajlowe, sałata rukola, słonecznik

I danie: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i z zieloną pietruszką

II danie: Makaron, kurczak w sosie brokułowo – serowym / woda (1,2,3,6,7)

Koktajl bananowo – borówkowy, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

24.03

Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, mleko / herbata wiśniowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Papryka kolorowa, mandarynka

Ziemniaki puree, kotlet rybny, gotowana marchewka z groszkiem / woda (1,2,3,4,6,7) Babka piaskowa, jabłko, mleko/woda (1,2)