ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
03.03. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka z kotła, ogórek zielony, kiełki, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko |
I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem
II danie : Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo – truskawkowym / woda (1,2,3,6,7) |
Mus owocowy, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
04.03. |
Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, herbata ziołowa (1,2,3,4,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Kalarepa, mandarynka |
Ziemniaki puree, gyros drobiowy, surówka colesław: biała kapusta, marchewka, por, zielona pietruszka/ kompot wiśnia – jabłko (1,2,3,6,7) | Ciasteczko zbożowe, mleko/ woda (1,2) |
ŚRODA
05.03. |
Pieczywo mieszane z masłem, ser śmietankowy Almette, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z limonką (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, banan |
I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem
II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7) |
Babka poznańska, mleko/woda (1,2,8) |
CZWARTEK
06.03. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)
Przegryzka godz.10: Pomidorki koktajlowe, pomarańcze |
I danie: Krupnik z zieloną pietruszką
II danie: Makaron kokardki, kurczak w sosie szpinakowo – serowym / sok (1,2,3,6,7) |
Mandarynka, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2) |
PIĄTEK
07.03. |
Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z szczypiorkiem, herbata z limonką i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Rzodkiewka, gruszka |
Ziemniaki puree, kotlet rybny, sałatka z ogórka kiszonego z papryką i z szczypiorkiem / woda (1,2,3,4,7) | Serek homogenizowany waniliowy, mleko/woda (1,2) |