2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

24.06.

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, rzodkiewka, kakao / herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, brzoskwinie

Ziemniaki puree, nuggetsy z kurczaka, surówka colesław: młoda kapusta, marchewka, por, jogurt naturalny, zielona pietruszka / woda (1,2,3,6,7) Banan ciasteczko bebe, mleko/woda (1,2)
WTOREK

25.06.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata wiśniowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Marchewka, jabłko

I danie: Krupnik z zieloną pietruszką

II danie: Makaron spaghetti, sos bolognese z warzywami / kompot rabar – cytryna (1,2,3,6,7)

Arbuz, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

26.06.

Pieczywo mieszane z masłem, dżem z czarnej porzeczki , kawa z mlekiem / herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Kalarepa, nektarynka

Ziemniaki puree, kotlet schabowy, sałatka z buraków z cebulką i z jabłkiem / woda (1,2,3,6,7) Koktajl z świeżych truskawek, biszkopty, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

27.06.

Pieczywo pszenne z masłem, kabanosy, kolorowa papryka, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, banan

I danie: Zupa toskańska z makaronem

II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7)

Mus warzywno – owocowy, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

28.06.

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek zielony, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, melon

Ziemniaki puree, kotleciki rybne, fasolka szparagowa z masełkiem / kompot wiśnia – jabłko (1,2,3,4,6,7) Jabłko, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)