2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

19.07

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony śmietankowy, ogórek, herbata (1,2,6)

 Przegryzka o godz. 10:

banan

Makaron muszelki, sos myśliwski, sok (1,2,3,6,7) Batonik, soczek w kartoniku, mleko (1,2,3)
WTOREK

20.07

Pieczywo mieszane z masłem, konfitura, rzodkiewki, kawa z mlekiem (1,2,6)

Przegryzka o godz.10:

arbuz

I danie: Rosołek z kaszką manną

II danie: Makaron spaghetti w sosie bolognese z warzywami, woda (1,2,3,6,7)

Jogurt „Czaruś”, biszkopty, woda (1,2,3)
ŚRODA

21.07

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, ketchup, kalarepa, kakao (1,2,6,7)

Przegryzka o godz. 10:

rzodkiewka

Ziemniaki puree, kotlet drobiowy, mieszanka warzyw z masełkiem, lemoniada cytrynowa (1,2,6,7)

 

Koktajl truskawkowo-arbuzowy, chrupki kukurydziane, woda (1,2,3)
CZWARTEK

22.07

Bułki mleczne z masłem, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną (1,2,6,8)

Przegryzka godz.10:

jabłko

Kasza jęczmienna, polędwiczki wieprzowe, sałatka z ogórka zielonego z cebulką i z koperkiem, sok jabłkowy (1,2,6,7) Jogurt naturalny, ciasteczko bez cukru, woda (1,2,3)
 

PIĄTEK

23.07

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy z pomidorami, ogórek kiszony, herbata owocowa (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10:

truskawki

Ziemniaki puree z koperkiem, paluszki rybne, surówka z sałaty z pomidorem, ogórkiem kiszonym, koperkiem, sok (1,2,4,6,7)

 

Koktajl owocowy, ciasteczka bebe, woda

(1,2,3)