2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

23.06.

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, rzodkiewka, herbata z imbirem i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Kalarepa, jabłko

Ziemniaki puree, nuggetsy, sałatka z ogórka kiszonego z papryką i z szczypiorkiem / woda (1,2,3,6,7) Kisiel z jabłkami, mleko/woda (1,2)
WTOREK

24.06.

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Marchewka, melon

Ziemniaki puree, kotlet schabowy, gotowana marchewka z groszkiem / kompot truskawka-wiśnia (1,2,3,6,7)

 

Truskawki, chrupki bananowe, mleko/woda (1,2)

 

 

ŚRODA

25.06.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka dziadkowa, pomidor, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, gruszka

I danie: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7)

Mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

26.06.

Pieczywo mieszane z masłem, ser Almette, papryka, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, banan

Ziemniaki puree, gyros drobiowy, mizeria z koperkiem / sok malinowo – cytrynowy z miętą (1,2,3,6,7) Koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

27.06.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z szczypiorkiem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, pomarańcze

Kluski ziemniaczane z przysmażaną kiełbaską, gotowana młoda kwaszona kapusta / sok jabłkowy (1,2,3,6,7) Baton owsiany, mleko/woda (1,2)