2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
28.11

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane z masłem,  polędwica drobiowa, pomidor, sałata, kawa z mlekiem / herbata (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek kiszony, jabłko

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Pierogi leniwe polane masełkiem / woda (1,2,3,6,7)

Baton owsiany, mleko/woda (1,2)
29.11

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem, parówka wieprzowa, ketchup, herbata malinowa (1,2,3,6,7,8)

Przygryzka o godz.10: Marchew, banan, pestki dyni

Ziemniaki puree, kotlet mielony, fasolka szparagowa z masełkiem / woda (1,2,3,6,7) Kaszka manna z sokiem truskawkowym, woda (1,2)
30.11

ŚRODA

Pieczywo mieszane z masłem, dżem o smaku porzeczki czarnej, kakao / herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, mandarynka

I danie: Zupa jarzynowa zabielana z zieloną pietruszką

II danie: Makaron rurki, jajko, sos pomidorowy / kompot wiśnia – truskawka (1,2,3,6,7)

Ciasteczko bez cukru, mleko/woda (1,2)
01.12

CZWARTEK

Pieczywo mieszane z masłem, serek almette z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, pomarańcze

I danie: Zupa ziemniaczana z soczewicą i z zieloną pietruszką

II danie: Kasza bulgur, gulasz z karkówki, sałatka z ogórka kiszonego z papryką i z cebulką (1,2,3,6,7)

Koktajl brzoskwiniowy, biszkopty, mleko/woda (1,2)

 

02.12

PIĄTEK

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata wiśniowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, melon

Ziemniaki puree, ryba duszona, gotowane warzywa – brokuł, marchewka, kalafior / woda (1,2,3,4,6,7) Ciasteczko bebe, jabłko, mleko/woda (1,2)