2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

 

         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

10.05

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata (1,2,3)

Przegryzka o godz.10: jabłko, papryka

I danie:

Zupa kalafiorowa zabielana z koperkiem

II danie:

Makaron muszelki z sosem myśliwskim, kompot 100%(1,2,3,7)

Kawiorek z masłem i z dżemem, mleko/woda/sok (1,2)
WTOREK

11.05

Chleb z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata (1,2,8)

Przegryzka o godz.10: pomidorki truskawkowe

Ziemniaki, polędwiczki drobiowe panierowane z sezamem, gotowana marchewka mini, sok jabłkowy 100% (1,2,6,7)

 

Galaretka z truskawkami, woda/mleko/sok (1,2,8)
 ŚRODA

12.05

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa z beczki, pomidor, sałata, ogórek kiszony, kawa z mlekiem (1,2,7)

Przegryzka o godz.10: ogórek zielony

I danie:

Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie:

Kasza jęczmienna, gulasz ze schabu z papryką i pieczarkami, sok wiśnia-jabłko 100% (1,2,6,7)

Drożdżówka z owocem, mleko/woda/sok (1,2,8)
CZWARTEK

13.05

Chałka z masłem, mleko i herbata (1,2)

Przegryzka o godz.10: melon, rzodkiewka

I danie:

Barszcz czerwony zabielany z makaronem

II danie:

Ryż, indyk ze szpinakiem, sok z czarnej porzeczki 100% (1,2,3,7)

Suszone jabłko, batonik, mleko/woda/sok (1,2,3,8)
PIĄTEK

14.05

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek, rzodkiewka i kiełki, kakao (1,2,6) 

Przegryzka o godz.10: marchewka, jabłko

 

Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i zieloną pietruszką, sok pomarańczowy 100% (1,2,4,7) Koktajl z owoców leśnych, sok/woda (1,2)