2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

25.09.

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek zielony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchew, śliwka

I danie: Krupnik z zieloną pietruszką

II danie: Makaron rurki, sos myśliwski / woda (1,2,3,6,7)

Koktajl truskawkowy, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)
WTOREK

26.09.

Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata ziołowa (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, melon

Ziemniaki, duszony kurczak w sosie, tarta marchewka z jabłkiem i z brzoskwinią / kompot truskawka – wiśnia (1,2,3,6,7) Ciasteczko z jagodą, mleko/woda (1,2)

 

ŚRODA

27.09.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, kiełki rzodkiewki, mleko/herbata z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Rzodkiewka, nektarynka

I danie: Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką

II danie: Naleśniki z serkiem waniliowym / woda (1,2,3,6,7)

Arbuz, biszkopty, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

28.09.

Bułki pszenne z masłem, powidła śliwkowe, kawa z mlekiem / herbata z cytryną (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka godz.10: Seler naciowy, morele

Ziemniaki puree, kotlet schabowy, gotowane warzywa – brokuł, marchewka, kalafior / woda (1,2,3,6,7) Kisiel truskawkowy z jabłkami, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

29.09.

Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy wieprzowe, herbata malinowa (1,2,3,4,6)

Przegryzka o godz.10:Marchewka, brzoskwinie

Ziemniaki puree, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,4,6,7) Wafle ryżowe z malinami, Mleko/woda (1,2)