2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

03.03.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka z kotła, ogórek zielony, kiełki, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko

I danie:  Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie : Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo – truskawkowym / woda (1,2,3,6,7)

Mus owocowy, mleko/woda (1,2)
WTOREK

04.03.

Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, herbata ziołowa (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Kalarepa, mandarynka

Ziemniaki puree, gyros drobiowy, surówka colesław: biała kapusta, marchewka, por, zielona pietruszka/ kompot wiśnia – jabłko (1,2,3,6,7) Ciasteczko zbożowe, mleko/ woda (1,2)
ŚRODA

05.03.

Pieczywo mieszane z masłem, ser śmietankowy Almette, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z limonką (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, banan

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem

II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7)

Babka poznańska, mleko/woda (1,2,8)
CZWARTEK

06.03.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: Pomidorki koktajlowe, pomarańcze

I danie: Krupnik z zieloną pietruszką

II danie: Makaron kokardki, kurczak w sosie szpinakowo – serowym / sok  (1,2,3,6,7)

Mandarynka, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

07.03.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z szczypiorkiem, herbata z limonką i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Rzodkiewka, gruszka

Ziemniaki puree, kotlet rybny, sałatka z ogórka kiszonego z papryką i z szczypiorkiem / woda (1,2,3,4,7) Serek homogenizowany waniliowy,  mleko/woda (1,2)