ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
20.03 |
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko |
I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem
II danie: Ryż, jabłka prażone ze śmietaną / woda (1,2,3,6,7) |
Baton owsiany z czereśnią, mus banan-jabłko, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
21.03 |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wiejski, ogórek kiszony, kawa z mlekiem / herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, gruszka |
Ziemniaki puree, kotlet mielony, gotowane warzywa – brokuł, kalafior, marchewka / kompot wiśnia-truskawka (1,2,3,6,7)
|
Kaszka manna z malinami, mleko/woda (1,2) |
ŚRODA
22.03 |
Kanapki (chleb pszenno-żytni i ziarnisty), szynka drobiowa, jajko gotowane, pomidor, herbata owocowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Rzodkiewka, melon |
I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem
II danie: Kasza jęczmienna, schab duszony z papryką czerwoną i z pieczarkami / woda (1,2,3,6,7) |
Jogurt homogenizowany owocowy, banan, mleko/woda (1,2) |
CZWARTEK
23.03 |
Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, rzodkiewka, herbata ziołowa (1,2,3,6,7,8)
Przegryzka godz.10: Pomidorki koktajlowe, sałata rukola, słonecznik |
I danie: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i z zieloną pietruszką
II danie: Makaron, kurczak w sosie brokułowo – serowym / woda (1,2,3,6,7) |
Koktajl bananowo – borówkowy, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2) |
PIĄTEK
24.03 |
Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, mleko / herbata wiśniowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Papryka kolorowa, mandarynka |
Ziemniaki puree, kotlet rybny, gotowana marchewka z groszkiem / woda (1,2,3,4,6,7) | Babka piaskowa, jabłko, mleko/woda (1,2) |