ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
15.04. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka, kiełki brokuła, pomidor, herbata z limonką i z imbirem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko |
I danie: Zupa krem jarzynowa zabielana z zieloną pietruszką
II danie: Pierogi z serem / z truskawkami polane masełkiem / woda (1,2,3,6,7) |
Mus owocowy, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
16.04. |
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, pasta rybna z kiszonym ogórkiem i z zieloną pietruszką, herbata ziołowa (1,2,3,4,6,7)
Przegryzka o godz. 10 : Rzodkiewka, banan |
Ziemniaki puree, kotlet z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z masełkiem / woda (1,2,3,6,7) | Koktajl truskawkowy, biszkopty, mleko/woda (1,2) |
ŚRODA
17.04. |
Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, ketchup, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10 : Ogórek zielony, gruszka |
Ziemniaki, duszony kurczak, tarta marchewka z jabłkiem i z brzoskwinią/ kompot truskawka – jabłko (1,2,3,6,7) | Kisiel z jabłkami, mleko/woda (1,2) |
CZWARTEK
18.04. |
Pieczywo mieszane z masłem, twaróg biały z rzodkiewką i z szczypiorkiem, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10 : Pomidorki koktajlowe, pomarańcze |
I danie: Zupa ziemniaczana z czerwoną soczewicą i z zieloną pietruszką
II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7) |
Jogurt owocowy pitny, mleko / woda (1,2) |
PIĄTEK
19.01. |
Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z limonką i z imbirem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Kalarepa, jabłko |
Kluski ziemniaczane z przysmażaną kiełbaską, gotowana kiszona kapusta z marchewką / woda (1,2,3,6,7) | Banan, ciasteczko bebe, mleko/woda (1,2) |