ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
20.06 |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wiejski, ogórek kiszony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: arbuz |
I danie: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i z zieloną pietruszką
II danie: Naleśniki z jabłkiem, sok rabarbar-cytryna (1,2,3,6,7) |
Baton owsiany, mus jabłkowy, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
21.06 |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka sopocka, pomidor, kawa z mlekiem/herbata (1,2,6,7)
Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, jabłko |
I danie: Rosół z kaszką i z zieloną pietruszką
II danie: Młode ziemniaki, kotlet schabowy, fasolka żółta szparagowa, woda do picia (1,2,3,6,7) |
Drożdżówka z kruszonką, mleko/woda (1,2) |
ŚRODA
22.06 |
Bułki pszenne z masłem, twaróg biały ze szczypiorkiem, kakao/herbata (1,2,6,7,8)
Przegryzka o godz. 10: Marchewka, gruszka |
I danie:
Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem II danie: Ryż, kolorowy kociołek z indykiem, fasolką czerwoną, kukurydzą i z papryką, sok jabłkowy (1,2,6,7) |
Truskawki, mleko/woda (2,6) |
CZWARTEK
23.06 |
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ketchup, herbata owocowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka godz.10: Rzodkiewka, banan |
Pyzy, karkówka duszona w sosie, sałatka z buraków z cebulką, sok pomarańczowy (1,2,6,7) | Kisiel z jabłkami, mleko/woda (1,2) |
PIĄTEK
24.06 |
Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, herbata z cytryną i z miodem (1,2,6,7)
Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, jabłko |
Młode ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką, kompot truskawka-wiśnia (1,2,3,4,6,7) | Jogurt pitny, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2) |