2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17.01

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,2,3,6)

Przegryzka o godz. 10:

Zielony ogórek

I danie:

Rosół z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie:

Ziemniaki, paluszki rybne, gotowany brokuł, sok rabarbarowo-cytrynowy (1,2,3,4,6,7)

Baton owsiany, sok w kartoniku, mleko/woda (1,2)

WTOREK

18.01

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, ketchup, kawa z mlekiem (1,2,3,6)

Przegryzka o godz.10:

Jabłko

Ziemniaki puree, gyros drobiowy, gotowane warzywa – brokuł, kalafior, marchewka, kompot truskawkowo-wiśniowy (1,2,6,7) Wafle ryżowe, prażone jabłko, mleko/woda

(1,2)

ŚRODA

19.01

Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy wieprzowe, papryka, kakao/herbata (1,2,6,7)

Przegryzka o godz. 10:

Marchew

I danie:

Zupa pomidorowa z ryżem i z zieloną pietruszką

II danie:

Makaron, kurczak w sosie serowo-szpinakowym, sok mango-cytryna (1,2,3,6,7)

Maślanka owocowa, biszkopty, mleko/woda (1,2)

CZWARTEK

20.01

Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, herbata z cytryną (1,2,6)

Przegryzka godz.10:

Banan

Ziemniaki, kotlet mielony, fasolka szparagowa, sok jabłkowy (1,2,3,6,7) Jogurt owocowy, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)

PIĄTEK

21.01

Pieczywo mieszane z masłem, parówka wieprzowa, ketchup, herbata owocowa (1,2,6,7,8)

Przegryzka o godz.10:

Żurawina, morela suszona

Makaron, jajko, sos pomidorowy z warzywami, sok z czarnej porzeczki (1,2,3,6,7) Mus jabłkowy, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2)