2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

20.06

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wiejski, ogórek kiszony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: arbuz

I danie: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Naleśniki z jabłkiem, sok rabarbar-cytryna (1,2,3,6,7)

Baton owsiany, mus jabłkowy, mleko/woda (1,2)
WTOREK

21.06

Pieczywo mieszane z masłem, szynka sopocka, pomidor, kawa z mlekiem/herbata (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, jabłko

I danie: Rosół z kaszką i z zieloną pietruszką

II danie: Młode ziemniaki, kotlet schabowy, fasolka żółta szparagowa, woda do picia (1,2,3,6,7)

Drożdżówka z kruszonką, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

22.06

Bułki pszenne z masłem, twaróg biały ze szczypiorkiem, kakao/herbata (1,2,6,7,8)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, gruszka

I danie:

Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie: Ryż, kolorowy kociołek z indykiem, fasolką czerwoną, kukurydzą i z papryką, sok jabłkowy (1,2,6,7)

Truskawki, mleko/woda (2,6)
CZWARTEK

23.06

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ketchup, herbata owocowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: Rzodkiewka, banan

Pyzy, karkówka duszona w sosie, sałatka z buraków z cebulką, sok pomarańczowy (1,2,6,7) Kisiel z jabłkami, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

24.06

Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, herbata z cytryną i z miodem (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, jabłko

Młode ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką, kompot truskawka-wiśnia (1,2,3,4,6,7) Jogurt pitny, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)