2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

         ŚNIADANIE              OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

23.01

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata z imbirem i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Marchewka, jabłko

I danie: Zupa toskańska z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Pierogi z serem polane masełkiem / woda (1,2,3,6,7)

Baton owsiany, mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2)
WTOREK

24.01

Pieczywo mieszane z masłem, twaróg biały ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem / herbata z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, banan

Ziemniaki puree, kotlet mielony, gotowana mini marchewka / woda (1,2,3,6,7)

 

Bułka mleczna z masłem, mleko/woda (1,2)

 

 

ŚRODA

25.01

Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i z zieloną pietruszką, ser żółty, herbata owocowa (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz.10: Ogórek zielony, gruszka

I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie: Kasza jęczmienna, duszony schab z papryką i z pieczarkami / woda (1,2,3,6,7)

Jabłko, ciasteczka bebe, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

26.01

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Marchewka, melon

Ziemniaki puree, gyros drobiowy, sałatka z sałaty lodowej z papryką, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i ze szczypiorkiem / kompot wiśnia-jabłko (1,2,3,6,7) Baton z żurawiną, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

27.01

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, ogórek zielony, kakao/herbata z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, pomarańcze

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Placki ziemniaczane z dżemem / woda (1,2,3,6,7)

Jogurt pitny, biszkopty, mleko/woda (1,2)