2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

09.03.2020

Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z pomidorami, ogórek konserwowy, kawa z mlekiem, pestki dyni (1,2,4) Żurek z ziemniakami, ryż z jabłkami prażonymi, jogurt naturalny, woda do picia (1,2,6) Mieszanka studencka, ciastka Sante bez cukru (1,2,7)
Wtorek

10.03.2020

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kakao (1,2,3) Barszcz z makaronem, kotlety mielone ziemniaki, warzywa gotowane, sok jabłkowy 100% (1,2,3) Jogurt jogobella, jabłko (2)
Środa

11.03.2020

Pieczywo mieszane z masłem, sałata, pomidor, kiełbasa, ser żółty, kawa z mlekiem (1,2,7) Zupa ogórkowa, filet z indyka, warzywa na patelnię, ryż, sok pomarańczowy 100% (1,2,6) Kaszka manna na mleku z borówkami (1,2)
Czwartek

12.03.2020

Bułki mleczne z masłem, kakao, kalarepa do chrupania (1,2) Schab w sosie pieczarkowym, ziemniaki, papryka czerwona, woda z miodem i cytryną, winogrono do przegryzki (1) Wafle ryżowe, dżem, banan (1,8)
Piątek

13.03.2020

Bułki pszenno/żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, kawa z mlekiem (1,2,6) Rosołek z makaronem, jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka tarta z jabłkiem, sok pomarańczowy (1,2,3,6) Jogurt naturalny, suszone owoce (2,8)