2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

29.05.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, jabłko, suszona morela

I danie: Zupa kapuśniak z młodej kapusty z zieloną pietruszką

II danie: Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem / woda (1,2,3,6,7)

Ciastko zbożowe z żurawiną, mus owocowy (banan, jabłko, truskawka),  mleko/woda (1,2)
WTOREK

30.05.

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i z zieloną pietruszką, kawa z mlekiem / herbatę z cytryną (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, banan

I danie: Rosół z kaszką manną i z zieloną pietruszką

II danie: Makaron świderki, sos pomidorowy z warzywami, parówka wieprzowa / kompot truskawka – jabłko (1,2,3,6,7)

Kisiel z żurawiną, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

31.05.

Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, gruszka

Ziemniaki puree, medaliony, sałatka wiosenna: sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, natka pietruszki, ogórek zielony / woda (1,2,3,6,7) Koktajl brzoskwiniowy, biszkopty, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

01.06.

Bułki pszenne z masłem, dżem wiśniowy, mleko / herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka godz.10: Papryka kolorowa, kiwi

Ziemniaki, kotlet mielony, gotowane warzywa – brokuł, marchewka, kalafior / woda (1,2,3,6,7) Dzień Dziecka 🙂
PIĄTEK

02.06.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Kalarepa, pomarańcze

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem

II danie: Szare kluchy z przysmażaną kiełbaską, gotowana kiszona kapusta z marchewką / woda (1,2,3,6,7)

Arbuz, mleko/woda (1,2)