2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

20.09

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z pomidorami, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6)

 Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, arbuz

I danie: Rosół z kaszką i z zieloną pietruszką

II danie: Makaron spaghetti, sos pomidorowy z warzywami, paluszki rybne, sok z czarnej porzeczki (1,2,3,4,6)

Kaszka z truskawkami, chrupki kukurydziane, woda (1,2)
WTOREK

21.09

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem z suszonymi pomidorami, herbata owocowa (1,2,3,6)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, gruszka

I danie: Zupa brokułowa z grzankami i z zieloną pietruszką

II danie: Ziemniaki puree, medaliony, surówka z kapusty białej z porami, kukurydzą i koperkiem, kompot truskawkowo-wiśniowy (1,2,3,4,6,7)

Batonik zbożowy, jogurt Monte, mleko/ woda (1,2)
ŚRODA

22.09

Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane/ czekoladowe z mlekiem, papryka kolorowa, woda z cytryną (1,2,6,8)

Przegryzka o godz. 10: melon

Pyzy, gulasz z karkówki, sałatka z ogórkiem kiszonym, papryką i z zieloną pietruszką, napój cytrynowo-limonkowy (1,2,3,6,7) Chałka z masłem, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

23.09

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, ogórek kanapkowy, kawa z mlekiem (1,2,3,6)

Przegryzka godz.10: Śliwka, marchew

I danie:1 Zupa ziemniaczana z czerwoną soczewicą i z zieloną pietruszką

II danie: Racuchy drożdżowe, kompot ze śliwek (1,2,3,6,7)

Koktajl brzoskwiniowy, chrupki bananowe, woda (1,2)
PIĄTEK 

24.09

Rogale z masłem, ogórek zielony, kakao, herbata (1,2,6,8)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe

I danie: Kapuśniak z zieloną pietruszką

II danie: Ryż, warzywne leczo, woda z cytryną

(1,2,6,7)

Wafle ryżowe z mussem z mango, mleko/woda

(1,2)