2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

07.10.

Pieczywo mieszane z masłem, konfitura z jagód, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Kalarepa, śliwka

Ziemniaki puree, nuggetsy, surówka colesław : biała kapusta, marchew, ogórek zielony / woda (1,2,3,6,7) Jabłko, ciasteczko bebe,  mleko/woda (1,2)
WTOREK

08.10.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, ser żółty, kawa z mlekiem / herbata z limonką (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, brzoskwinia

I danie: Barszcz czerwony zabielany

II danie: Makaron falki, kurczak w sosie szpinakowo-serowym / kompot truskawkowo-wiśniowy (1,2,3,6,7)

Babka poznańska, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

09.10.

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, herbata wiśniowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: Marchewka, jabłko

Ziemniaki puree, kotlet mielony, sałatka z buraków z cebulką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,6,7) Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy, biszkopty, mleko/woda (1,2)
CZWARTEK

10.10.

Pieczywo mieszane z masłem, parówka wieprzowa, ketchup, herbata ziołowa (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10: Papryka, banan

I danie:

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i z zieloną pietruszką

II danie: Kasza jęczmienna, gulasz z karkówki, sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, rzodkiewką, kukurydzą, kiszonym ogórkiem, koperkiem / woda (1,2,3,6,7)

Mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

11.10.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z kiszonym ogórkiem i z zieloną pietruszką, ser topiony, herbata z limonką (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz.10: Pomidorki koktajlowe, nektarynka

Kluski ziemniaczane z przysmażaną kiełbaską, gotowana kiszona kapusta z marchewką  /woda (1,2,3,6,7) Prażone jabłka, wafle ryżowe, mleko/woda (1,2)