2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

26.09

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, banan

I danie:  Zupa toskańska z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie : Ryż z prażonymi jabłkami i z śmietaną / woda (1,2,3,6,7)

Baton owsiany z żurawiną, mus jabłkowy, mleko/woda (1,2)

 

WTOREK

27.09

Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, herbata ziołowa (1,2,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, melon

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem

II danie:   Ziemniaki, gulasz z karkówki, gotowane warzywa – brokuł, marchewka, kalafior / woda (1,2,3,6,7)

Koktajl o smaku gruszkowo – bananowy, ciasteczka bebe, woda (1,2)

 

ŚRODA

28.09

Pieczywo mieszane z masłem, dżem porzeczkowy, kawa z mlekiem / herbata (1,2,6,7)

Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, jabłko

I danie: Krupnik z zieloną pietruszką

II danie: Makaron kokardki, filet z kurczaka w sosie serowo – szpinakowym /woda (1,2,3,6,7)

Bułka mleczna, mleko (1,2)
CZWARTEK

29.09

Bułki pszenne z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao / herbata (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: Pomidorki koktajlowe, kiwi

Ziemniaki, schab duszony w sosie z pieczarkami i z papryką / kompot truskawkowo – wiśniowy (1,2,6,7) Budyń śmietankowy z sosem truskawkowym, woda (1,2)
PIĄTEK

30.09

Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony, ogórek zielony, herbata owocowa (1,2,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchew, winogrono

Ziemniaki puree, kotlet rybny, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,4,7)

 

Jogurt owocowy, biszkopty, mleko/woda (1,2)