2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

13.01.

Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, ketchup, herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, gruszka

I danie: Zupa jarzynowa

II danie: Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo – wiśniowym / woda (1,2,3,6,7)

Mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2)
WTOREK

14.01.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka kopcona, pomidor, sałata lodowa, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Marchew, jabłko

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie: Ryż, kurczak w sosie brokułowo – serowym / sok jabłkowy (1,2,3,6,7)

Budyń waniliowy z sosem toffi, mleko/woda (1,2)
ŚRODA

15.01.

Bułki mleczne z masłem, papryka kolorowa, kakao / herbata z cytryną (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Pomidorki koktajlowe, pomarańcze

 

I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem

II danie: Kasza bulgur, duszona karkówka, surówka z białej kapusty z marchewką, porą, ogórkiem kiszonym i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,6,7)

Mandarynka, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2)
 

CZWARTEK

16.01.

Pieczywo mieszane z masłem, twaróg biały z rzodkiewką i z szczypiorkiem, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: Kalarepa, banan

Ziemniaki puree, medaliony, gotowana marchewka z groszkiem / kompot wiśnia – truskawka Babka poznańska, mleko/woda (1,2)

 

PIĄTEK

17.01.

Bułki pszenne z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z limonką i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Papryka kolorowa, mandarynka

Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,4,7) Jogurt pitny, ciasteczko bebe, mleko/woda (1,2)