ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
13.01. |
Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, ketchup, herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, gruszka |
I danie: Zupa jarzynowa
II danie: Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo – wiśniowym / woda (1,2,3,6,7) |
Mus owocowy w tubce, mleko/woda (1,2) |
WTOREK
14.01. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka kopcona, pomidor, sałata lodowa, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Marchew, jabłko |
I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i z zieloną pietruszką
II danie: Ryż, kurczak w sosie brokułowo – serowym / sok jabłkowy (1,2,3,6,7) |
Budyń waniliowy z sosem toffi, mleko/woda (1,2) |
ŚRODA
15.01. |
Bułki mleczne z masłem, papryka kolorowa, kakao / herbata z cytryną (1,2,3,4,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Pomidorki koktajlowe, pomarańcze
|
I danie: Zupa ogórkowa zabielana z koperkiem
II danie: Kasza bulgur, duszona karkówka, surówka z białej kapusty z marchewką, porą, ogórkiem kiszonym i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,6,7) |
Mandarynka, chrupki kukurydziane, mleko/woda (1,2) |
CZWARTEK 16.01. |
Pieczywo mieszane z masłem, twaróg biały z rzodkiewką i z szczypiorkiem, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka godz.10: Kalarepa, banan |
Ziemniaki puree, medaliony, gotowana marchewka z groszkiem / kompot wiśnia – truskawka | Babka poznańska, mleko/woda (1,2)
|
PIĄTEK
17.01. |
Bułki pszenne z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z limonką i z miodem (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Papryka kolorowa, mandarynka |
Ziemniaki puree, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,4,7) | Jogurt pitny, ciasteczko bebe, mleko/woda (1,2) |