ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
29.05. |
Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7,8)
Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, jabłko, suszona morela |
I danie: Zupa kapuśniak z młodej kapusty z zieloną pietruszką
II danie: Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem / woda (1,2,3,6,7) |
Ciastko zbożowe z żurawiną, mus owocowy (banan, jabłko, truskawka), mleko/woda (1,2) |
WTOREK
30.05. |
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pasta rybna z ogórkiem kiszonym i z zieloną pietruszką, kawa z mlekiem / herbatę z cytryną (1,2,3,4,6,7)
Przegryzka o godz.10: Rzodkiewka, banan |
I danie: Rosół z kaszką manną i z zieloną pietruszką
II danie: Makaron świderki, sos pomidorowy z warzywami, parówka wieprzowa / kompot truskawka – jabłko (1,2,3,6,7) |
Kisiel z żurawiną, mleko/woda (1,2) |
ŚRODA
31.05. |
Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy wieprzowe, pomidorki koktajlowe, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz. 10: Marchewka, gruszka |
Ziemniaki puree, medaliony, sałatka wiosenna: sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, natka pietruszki, ogórek zielony / woda (1,2,3,6,7) | Koktajl brzoskwiniowy, biszkopty, mleko/woda (1,2) |
CZWARTEK
01.06. |
Bułki pszenne z masłem, dżem wiśniowy, mleko / herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7,8)
Przegryzka godz.10: Papryka kolorowa, kiwi |
Ziemniaki, kotlet mielony, gotowane warzywa – brokuł, marchewka, kalafior / woda (1,2,3,6,7) | Dzień Dziecka 🙂 |
PIĄTEK
02.06. |
Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,2,3,6,7)
Przegryzka o godz.10: Kalarepa, pomarańcze |
I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem
II danie: Szare kluchy z przysmażaną kiełbaską, gotowana kiszona kapusta z marchewką / woda (1,2,3,6,7) |
Arbuz, mleko/woda (1,2) |