2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

26.02.

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7,8)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko, suszona morela

I danie:  Krupnik z zieloną pietruszką

II danie : Makaron rurki, sos myśliwski / woda (1,2,3,6,7)

Mus warzywno – owocowy, mleko/woda (1,2)
WTOREK

27.02.

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, sos tysiąca wysp, herbata malinowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Ogórek zielony, gruszka

I danie: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i z zieloną pietruszką

II danie:   Ryż z prażonym jabłkiem, śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7)

Koktajl z owoców leśnych, ciasteczka bebe, mleko/ woda (1,2)
ŚRODA

28.02.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, pomidor, kakao / herbata z cytryną i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz.10: Kalarepa, pomarańcze

Ziemniaki puree, medaliony, tarta marchewka z jabłkiem / kompot truskawka-wiśnia (1,2,3,6,7) Kisiel z żurawiną, mleko/woda (1,2,8)
CZWARTEK

29.02.

Pieczywo mieszane z masłem, kabanosy wieprzowe, herbata ziołowa (1,2,3,6,7)

Przegryzka godz.10: pomidorki koktajlowe, kiwi

Ziemniaki, smażony kurczak, surówka z białej kapusty z marchewką i z zieloną pietruszką / woda (1,2,3,6,7) Serek homogenizowany owocowy, biszkopty, mleko/woda (1,2)
PIĄTEK

01.03.

Pieczywo mieszane z masłem, powidła śliwkowe, herbata z limonką i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Papryka kolorowa, jabłko

Ziemniaki puree, kotlet rybny, gotowane warzywa – brokuł, kalafior, marchewka / woda (1,2,3,4,7) Babka pudrowana, mleko/woda (1,2)