2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny 

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

20.01.2020

Pieczywo mieszane z masłem, tuńczyk z ziel. piet. i ogórkiem konserwowym, kawa z mlekiem (1,2,4) Zupa jarzynowa, sos myśliwski, makaron świderki, sok jabłkowy 100% (1,2,3,6) Baton granola, mieszanka studencka z orzechami (1,2)
Wtorek

21.01.2020

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek kanapkowy ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,2) Rosół z makaronem, kurczak w potrawce, marchewka mini gotowana, ryż, woda z miodem i cytryną (1,2,6) Ciasteczka Sante bez cukru, jabłko, (1,2)
Środa

22.01.2020

Bułki z masłem, powidła śliwkowe, mleko, pomidorki koktajlowe (1,2) Gyros drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem zielonym, kompot jabłko-wiśnia (1,2,6) Jogurt jogobella, mandarynki (2)
Czwartek

23.01.2020

Pieczywo mieszane z masłem, jajko, kiełbasa, pomidor, kawa z mlekiem (1,2,3) Gulasz z karkówki, pyzy drożdżowe, buraczki wiórki, woda z limetką i miodem (1,2,3) Chipsy – sól morska, banan (1)
Piątek

24.01.2020

Bułki pszenno/żytnie z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek, kakao (1,2,7) Zurek z ziemniakami, makaron z jabłkami prażonymi, cynamon, sok pomarańczowy 100% (1,2,6) Tubka – mus, chrupki czekoladowe (1,2)