2 kwietnia 2019

Jadłospis

Alergeny *

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

15.04.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka, kiełki brokuła, pomidor, herbata z limonką i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Marchewka, jabłko

I danie: Zupa krem jarzynowa zabielana z zieloną pietruszką

II danie: Pierogi z serem / z truskawkami polane masełkiem / woda (1,2,3,6,7)

Mus owocowy, mleko/woda (1,2)
WTOREK

16.04.

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, pasta rybna z kiszonym ogórkiem i z zieloną pietruszką, herbata ziołowa (1,2,3,4,6,7)

Przegryzka o godz. 10 : Rzodkiewka, banan

Ziemniaki puree, kotlet z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z masełkiem / woda  (1,2,3,6,7) Koktajl truskawkowy, biszkopty,  mleko/woda (1,2)
ŚRODA

17.04.

Pieczywo mieszane z masłem, parówki wieprzowe, ketchup, kawa zbożowa z mlekiem / herbata z cytryną i z miodem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10 : Ogórek zielony, gruszka

Ziemniaki, duszony kurczak, tarta marchewka z jabłkiem i z brzoskwinią/ kompot truskawka – jabłko (1,2,3,6,7) Kisiel z jabłkami, mleko/woda  (1,2)
CZWARTEK

18.04.

Pieczywo mieszane z masłem, twaróg biały z rzodkiewką i z szczypiorkiem, herbata malinowa z cytryną (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10 :  Pomidorki koktajlowe, pomarańcze

I danie: Zupa ziemniaczana z czerwoną soczewicą i z zieloną pietruszką

II danie: Ryż, prażone jabłka z śmietaną i z cynamonem / woda (1,2,3,6,7)

Jogurt owocowy pitny, mleko / woda (1,2)
PIĄTEK

19.01.

Pieczywo mieszane z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z limonką i z imbirem (1,2,3,6,7)

Przegryzka o godz. 10: Kalarepa, jabłko

Kluski ziemniaczane z przysmażaną kiełbaską, gotowana kiszona kapusta z marchewką / woda (1,2,3,6,7) Banan, ciasteczko bebe, mleko/woda (1,2)